Salsa verde
Salsa verde (JO, Návrat šéfkuchaře bez čepice, 8.díl)
- 1 stroužek česneku
- petržel
- máta
- bazalka
- asi 7 filetů z ančoviček z plechovky
- 3 nakládané okurky
- hrstka kapar
- olivový olej
- 2 lžíce dijonské hořčice
- asi 2 lžíce červeného vinného octa
- pepř
(ochutnat a dále dochutit podle chuti)
Salsa verde (JO, Roztančená kuchyně, 19.díl)
Salsa verde (DR, web)
velký trs čerstvé petržele
100 g kapar
5 ančovičkových filet
sůl a pepř na ochucení
1 citron
250 ml extra panenského olivového oleje
Postup přípravy:
dejte petržel, kapari a ančovičky na prkénko
kolíbkou ingredience nadrobno nasekejte
dejte do zavařovací sklenice. Přidejte sůl a pepř, čerstvě vymačkanou citronovou šťávu a dolijte extra panenským olivovým olejem. Dobře promíchejte.
Výsledek: 500-gramová sklenice